31 mars 2011

Day 7

Sommaren 1988 var min andra sommar på NK Hamngatan.  Jobbade - längst bort och högst upp: Avdelningen som på sommaren var den lugnaste av alla möjliga tänkbara avdelningar på NK - Lampavdelningen. Det var: PH lampor, Bergboms, Atelje Lyktan, Roskilde skärmar, Kristallkronor, NK lampan, Missoni...alla tänkbara lampor du kan tänka dig. Jag sniffade på att sälja mattor och ett par bokhyllor. På våningen fanns det bra vänner ett par från förr och nya. En del av de här vännerna finns kvar idag, i olika skepnad, men de finns kvar - i vänskap och kärlek. Vi gav varandra tid, tips om livet - kvinnor, flickor (för vår del) och sprit och öl...och musik.

På sommarn hängde vi ofta vid ljusgården och spanade neråt mot "Parfym" och Damavdelningen på allt möjligt... Ibland, oftast sällan, kom det någon kund.

Mycket tid gick åt till lunchplanering, det blev en tävlan i vem som kunde hitta på bästa lunchen. Det var allt från Operakällaren till varmkorv.

Lunchfavoriten var en rejäl portion rostbiff och potatissallad med bröd, från NK livs - sen snabba steg ner till Systemet på Birger Jarlsgatan. Två starköl. Sen upp till kajen och drapera sig i solen med Ray-Ban Wayfare (bruna med gröna glas) äta rostbiffskombon och tanka ölen och njuta av solen, strömmen och Eldkvarn. Blev halv lulliga och vi snackade kärlek, boule, kvinnor, Sture, universitet, Humlan, Stadsteatern, Stolen, Tim´s, Grodan, Daily´s, Tranan, Martini Rosso, Rosé och alla söta, vackra flickorna i resturangen och på parfym och skoavdelningen - som vi helt naturligt var förälskade i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar